Aquarelpapier

Aquarelpapier kopen

Aquarelpapier wordt ook wel watercolor paper genoemd en is zeer geschikt voor waterverftechnieken en brushlettering. Wil je aquarelpapier kopen, bekijk dan zeker even de mogelijkheden hier online.

Aquarelpapier geschikt voor brushlettering en waterverf

Aquarelpapier is ontworpen om de kenmerken van aquarelverf en brushlettering optimaal tot hun recht te laten komen. Hier zijn enkele van de eigenschappen van aquarelpapier:

  • Textuur: Aquarelpapier komt in verschillende texturen, waaronder glad, koudgeperst (fine grain) en warmgeperst (rough). De textuur beïnvloedt hoe verf wordt opgenomen en verspreidt op het oppervlak, wat leidt tot verschillende effecten.
  • Dikte: Aquarelpapier is beschikbaar in verschillende diktes, uitgedrukt in gewicht per vierkante meter (g/m²). Lichte papieren zijn geschikt voor schetsen en lichte wassingen, terwijl zwaardere papieren geschikt zijn voor nat-op-nat technieken en het aanbrengen van meerdere lagen verf.
  • Absorptievermogen: Aquarelpapier heeft de eigenschap om water en verf op te nemen zonder te rimpelen of te vervagen. Dit maakt het geschikt voor het creëren van levendige kleuren en delicate wassingen. Waarvoor is Aquarelpapier Geschikt:**

Verschillende soorten watercolor paper

  • Glad Aquarelpapier: Dit type papier heeft een glad oppervlak en is ideaal voor gedetailleerde werken, illustraties en fijne lijnen.
  • Koudgeperst (Fine Grain) Aquarelpapier: Dit is het meest voorkomende type aquarelpapier en heeft een lichte textuur. Het is geschikt voor de meeste aquareltechnieken en veelzijdig in gebruik.
  • Warmgeperst (Rough) Aquarelpapier: Dit papier heeft een grovere textuur, waardoor het geschikt is voor meer expressieve en ruwe aquareleffecten.
  • Blokkensets: Aquarelpapier is vaak beschikbaar in blokken, waarbij de vellen aan de rand zijn vastgelijmd. Dit voorkomt dat het papier tijdens het schilderen kromtrekt.