Bible Journaling materiaal

Bible journaling materiaal kopen

Wil je bible journaling materiaal kopen, dan heb je ontzettend veel keuze en mogelijkheden om in je bijbel te journalen. Bekijk hier welk bible journaling materiaal je o.a. kunt kopen en gebruiken. Veel plezier met bible journaling!

Zie hier een kort instructiefilmpje en uitleg over bible journaling en een manier hoe je dit kunt doen.

Welke materialen heb je nodig voor bible journaling?

De materialen die je nodig hebt voor bible journaling zijn zeer divers en kan van alles zijn als het gaat om decoratie, knip en plakwerk. Laat je creativiteit maar lekker zijn gang gaan! We proberen hier onder een overzicht te geven van goede, handige must haves voor bible journaling!

Waterverf, aquarelverf
Goede waterverf aquarelverf is zeker een belangrijk item voor bible journalen. Met waterverf geef je een mooie onderlaag aan je kunstwerk. Waterverf koop je hier online.

Waterverf is een veelgebruikt medium bij bible journaling vanwege zijn veelzijdigheid en de mogelijkheid om prachtige kunstwerken te creëren in de bijbel of bijbelse dagboeken.

Waterverf biedt de mogelijkheid om diepte, kleur en emotie toe te voegen aan je bijbeljournaling. Het stelt je in staat om op een creatieve en persoonlijke manier je geloof te uiten en de bijbelverzen te verkennen. Of je nu een ervaren kunstenaar bent of net begint met bible journaling, waterverf kan een waardevol hulpmiddel zijn om je bijbelse reis te verrijken.

Acrylverf
Het gebruik van acrylverf in bible journaling biedt de mogelijkheid om meer kleurrijke en gedurfde ontwerpen te maken, waardoor je bijbeljournalingpagina’s een unieke uitstraling krijgen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat acrylverf meestal de pagina’s enigszins bedekt en niet zo transparant is als waterverf. Als je acrylverf wilt gebruiken, is het een goed idee om een dunne laag aan te brengen en te experimenteren met technieken om ervoor te zorgen dat je bijbelpagina’s niet te zwaar worden belast en dat de tekst nog steeds leesbaar blijft. Acrylverf koop je hier online!

Voor Bible Journaling zijn de Art Creation acrylverf, van Gogh acrylverf en Amsterdam acrylverf goede keuzes!

Aquarelkrijt
Aquarelkrijt, ook bekend als aquarel potloden of aquarel pastels, is een artistiek medium dat lijkt op gewone krijtjes of potloden, maar het bevat wateroplosbare pigmenten. Hiermee kun je aquareleffecten creëren door water aan te brengen en de kleuren te mengen. Aquarelkrijt is een geweldige keuze voor bible journaling, omdat het je de mogelijkheid biedt om levendige kleuren en zachtere tinten te creëren, en het kan een prachtig visueel effect toevoegen aan je bijbel journaling pagina’s. Om aquarelkrijt online te kopen, klik je hier.

Voor bible journaling zijn de volgende merken absolute toppers: Caran D’ache Neocolor Krijt, Vicky Boutin Krijt, Jane Davenport Aquapastels.

Faber-Castel Gelatos
Faber-Castell Gelatos zijn een soort van aquarel-achtige kleurstiften die populair zijn geworden bij kunstenaars en creatieve mensen vanwege hun veelzijdigheid en heldere kleuren. Ze lijken op lippenstiften en zijn ideaal voor gebruik bij verschillende kunst- en knutselprojecten, waaronder bible journaling.

Faber-Castell Gelatos kunnen prachtige, heldere kleuren aan je bijbel journaling pagina’s toevoegen en bieden veel mogelijkheden voor creativiteit. Ze zijn eenvoudig in gebruik en ideaal voor het creëren van prachtige achtergronden en illustraties. Net als bij andere bible journaling technieken is het belangrijk om te experimenteren en je eigen stijl te ontwikkelen terwijl je Gelatos gebruikt. Je koopt Faber Castell Gelatos hier online.

Kleurpotloden
Qua kleurpotloden en bible journaling kun je eigenlijk allerlei kanten op! Je kunt kiezen voor ‘gewoon’ kleurpotloden, van verschillende merken, zoals Bruynzeel, Caran D’ache of Faber Castell. Kleurpotloden stellen je in staat om bijbelverzen en passages visueel te markeren en te versterken. Je kunt belangrijke zinnen of woorden accentueren, waardoor je een dieper begrip krijgt van de tekst en de emotionele impact van de woorden kunt vergroten.

Naast gewone kleurpotloden zijn aquarelpotloden, pastelpotloden en krijtpotloden ook erg geliefd voor bible journaling.

Bible Journaling Sjablonen

Sjablonen en stencils zijn een absolute musthave voor bible journaling! Je kunt denken aan achtergrond sjablonen voor je ondergrond, lettersjablonen voor het schrijven van teksten en figuursjablonen voor het toevoegen van figuren, symbolen, bloemen ed. Kijk op deze pagina voor het diverse aanbod van hobby sjablonen voor bible journaling.

Bible journaling pennen

Wanneer je gaat bible journalen is goed schrijfmateriaal zeker van belang! Je wilt de tekst natuurlijk goed kunnen lezen, maar je wilt liever niet dat de inkt doordrukt op de pagina’s. Verder is het belangrijk dat de pennen voor bijbel journaling lichtecht zijn, wat betekent dat je creaties na verloop van tijd niet vervagen. Dit garandeert dat je bijbel aantrekkelijk en leesbaar blijft. Met een scala aan kleuren, puntgroottes en stijlen kun je variatie aanbrengen in je bijbel journal. 
Voor Bible Journaling worden vaak specifieke pennen en markers gebruikt die geschikt zijn voor gebruik in bijbels met dunne, gevoelige pagina’s. Hier zijn enkele van de meest gebruikte pennen voor Bible Journaling:

  1. Micron Pigma Fineliners: Micron fineliners zijn populair bij bijbeljournalers vanwege hun fijne lijnen, duurzaamheid en lichtechtheid. Ze drukken niet door de pagina’s en zijn beschikbaar in verschillende puntdiktes voor tekenen, schrijven en illustraties.

  2. Gel Pennen: Gel pennen, zoals de Sakura Gelly Roll, zijn ideaal voor het schrijven en illustreren in bijbels. Ze bieden een soepele inktstroom en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waaronder glitter en metallic.

  3. Uni-Ball Signo Gelpen / Fineliner: Een hele fijne gelpen fijnschrijver die een mooie zichtbare inkt geeft. Bij deze pen moet je de pagina van je bijbel journal wel eerst voorbewerken.