Bible Journaling Voorbeeld Lion & The Lamb

Bible Journaling Uitleg – Thema: Lion & The Lamb

Dit een voorbeeld uitleg van hoe je een bible journaling kan maken! Je kan eruit gebruiken wat je wilt, maar je kan (en mag) natuurlijk ook je eigen inspiratie en ideeën toepassen!

Download hier gratis het knipvel Bible Journaling – Leeuw en het Lam.

Benodigdheden

  • Schetsboek Art Creation 13x21cm
  • Oude bijbelvellen of ander papier (leuk met print)
  • Pritt Stift
  • Waterverf
  • Acrylverf
  • Kwastjes
  • Gratis Bible Journaling Knipvel – Leeuw en het Lam
  • Schaar
  • Letter sjablonen
  • Uni Ball fineliners zwart & goud
Uitleg Voorbeeld Bible Journaling

Bijbel Journaling Lion and the Lamb

Gratis knipvel voor Bible Journaling – Leeuw en het Lam.

Bible Journal Schetsboek
Allereest kies je een bijbel journal schetsboek, of ook wel Faith Journaling schetsboek. Je werkt in dit geval niet in je bijbel, maar in een mooi schetsboek. De A5 (13x21cm) schetsboeken van Art Creations zijn hiervoor echt een aanrader! Je kunt natuurlijk ook een schetsboek van een ander merk of ander formaat kiezen.

Ondergrond
De pagina’s van het schetsboek zijn al lekker dik, maar het is leuk om de pagina’s wat meer uitstraling en dikte te geven door er wat papier aan toe te voegen, te denken valt aan bijbel teksten, liedteksten, muzieknootbladen. Je kan (en mag) de bladzijden scheuren en random plakken in je journal! Een oude bijbel (die kapot mag) of een liedboek is een echte aanrader hiervoor! Plak de stukjes in je Faith Journal met pritt stift.

Waterverf, aquarelverf
Geef de pagina’s een eerste laagje kleur met behulp van waterverf. Waterverf is een veelgebruikt medium bij bible journaling vanwege zijn veelzijdigheid en de mogelijkheid om prachtige kunstwerken te creëren in de bijbel of bijbelse dagboeken. Waterverf koop je hier online.

Acrylverf
Vervolgens kun je de pagina accenten geven met acrylverf. Het gebruik van acrylverf in bible journaling biedt de mogelijkheid om meer kleurrijke en gedurfde ontwerpen te maken, waardoor je bijbeljournalingpagina’s een unieke uitstraling krijgen. Voor Bible Journaling zijn de Art Creation acrylverfvan Gogh acrylverf en Amsterdam acrylverf goede keuzes!

Vormgeven met behulp van knipvellen
Je kunt met knipvellen met een bijbels thema je bible journal een unieke eigen uitstraling geven! Kies een tof thema uit en ga er mee aan de slag. Wil je het ‘Bible Journaling – Leeuw en het Lamgratis downloaden, klik dan hier!

Teksten toevoegen
Voeg je gekozen teksten toe aan de bible journal pagina. Je kunt deze zelf schrijven, maar je kunt ook gebruik maken van lettersjablonen. De zwarte fineliner gelpen Uni-Ball Broad is hierbij een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *